Lintje voor huismeester Douwe

Op dinsdag 26 april kreeg 'onze' Douwe Kooiker, huismeester van het eerste uur, een lintje uitgereikt. Nadat de burgemeester al vele mooie woorden had gesproken over Douwe's inzet voor de kerk, de eendenkooien en ons hospice, mocht bestuurslid Brigitte Hollands hem ook toespreken. Dit is wat zij hem liet weten, namens on allemaal:

“Texel, Je zult er maar mogen wonen… van kinds af aan of later aangespoeld. Je zult er maar jong mogen zijn, mogen leren, werken, liefhebben, vriendschappen sluiten, ruzie maken, genieten van rust en ruimte, volwassen zijn, ouder worden en oud zijn…
Texel, je zult er maar mogen wonen… maar wat als het sterven dichtbij komt…
Als het sterven dichtbij komt, het ziekenhuis niet (of niet meer) hoeft, en de zorg thuis niet meer gaat… komt Hospice Texel in beeld.” En gelukkig ook bij Douwe!

Douwe Kooiker meldde zich in het voorjaar van 2015 als vrijwilliger bij Hospice Texel. Want hij was handig, hij had tijd én hield van klussen en de uitdagingen die daar bij horen. Maar hij wist toen nog niet, net als wij overigens, dat hij in de maanden vóór en ná de officiële opening van ons Hospice op 27 juni 2015 onze redder in de nood zou worden!

Want wij hadden onze start als hospice weliswaar heel zorgvuldig voorbereid, maar werden toch overvallen door alle, vooral technische, klussen die ineens op ons afkwamen. Geen technische mensen aan boord en geen financiën om mensen in te huren. Hoe dan toch ons hospice, ons ‘bijna thuis huis’, veilig, gastvrij en comfortabel maken voor onze eerste gasten en hun naasten. Er moest dus getoverd worden. En dat kon alleen Douwe.

Ons hospice kan vanaf het begin en tot op de dag van vandaag rekenen op de grote inzet van vele vrijwilligers met hun vele talenten. Op onze vrijwilligers in de zorg, de tuin, de trainingen en het bestuur. Maar slechts op één vrijwilliger als het gaat om kleine en grote klussen. Douwe dus. Hij is onze eigen huismeestervrijwilliger en onmisbare schakel binnen Hospice Texel.

En zijn grote inzet is niet alleen beperkt gebleven tot het eerste jaar. Al ruim zes jaar lang kunnen we altijd op Douwe rekenen. Want aan hem kun je alles wat met het pand, de elektra en onderhoud te maken heeft met een gerust hart overlaten. Hij werkt volkomen zelfstandig, is proactief, creatief, denkt overal aan en zorgt er geruisloos voor dat zaken op tijd gecontroleerd, opgeknapt of vervangen worden. Hij is punctueel, uiterst geordend én loyaal.

En, last but not least, hij is communicatief! Want hij deelt zijn kennis en kunde graag, waar dat van pas komt, met de vrijwilligers en de coördinator. Zo schrijft hij gebruiksaanwijzingen op maat over de juiste omgang met de diverse voorzieningen in ons pand. Vaak nog aangevuld met een presentatie aan de vrijwilligers ter plaatse.

Douwe is dus als persoon én als vakman een mooi en uniek mens binnen ons team. We hopen dan ook nog lang te kunnen genieten van hem en zijn kwaliteiten.

Ja Douwe, ons bestuur en onze vrijwilligers hebben jou met heel veel plezier voorgedragen, want jij verdient vandaag absoluut een lintje.

Van harte gefeliciteerd!

Contact

Stichting Hospice Texel
Anne Frankstraat 32
1791 DT Den Burg 

0222 728132
info@hospicetexel.nl

Uw hulp is nodig

Wilt u ons steunen? U kunt een donatie overmaken via onze website.

Inloggen